Big bang, asatro och big crunch

Big bang, asatro och big crunch

Världens skapades I det som populärt kallas “big bang”. Av en ren slump skapades vårt universum. Detta universum utvidgas och blir större och större, livet på vår planet uppkommer och livet utvecklas. Men säger en teori, till slut vänder det. När universum utvidgats tills det inte längre är möjligt, då börjar tillbakagången. Sakta men säkert börjar universum dra ihop sig och så efter en mycket lång tid så är vi tillbaka där det började. Denna process kallas ”the big crunch”. När detta skett så borde universum återskapas i ännu ett big bang.

Asatron säger ju att världsaltet skapades när elden och isens världar möttes. Genom en slump får man säga skapades Ymer. Gudarna skapades de också och sedan vet vi alla hur det gått. Världen är inte fix och färdig inom asatron. Från tidernas begynnelse har nio världar uppkommit. Livet på jorden, Midgård har utvecklats. Först från växtriket, människorna härstammar ju symboliskt från Ask och Embla.

Oden ger sig ut på resor i de nio världarna, ett gott exempel på att världen inte är statisk. Allt utvecklas, allt blir större.

Men ragnarök kommer. Vi kan inte förhindra detta. Ödet har bestämt så. Ragnarök eller big crunch samma sak. Men glädjande nog så kommer ett nytt universum, ett nytt världsallt, Balders rike!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s