Gersemi nio avbildningar av en asynja

Frejs systerdotter och Njords barnbarn heter Gersemi. Modern är Freja som räknas som asynja och då borde dottern föräras samma titel. Geresemi har en syster som heter Hnoss. Fadern är den mytiske Odr. Utan att skvallra för mycket så påstår en del att denna Odr är självaste Oden. Vi kan lugnt påstå att Geresemi är en mycket vacker gudinna. Modern är ju den vackraste gudinnan i alla de nio världarna. Vi ska även komma ihåg att Gersemi betyder översatt till svenska språket smycke eller klenod.

Gersemi nämns i en namntula och det finns inget ortnamn uppkallad efter henne. Någon kult har med andra ord inte funnits och ingen avbildning finns, vad vi vet ska tilläggas. Men asatron är i mycket en poesireligion och där lever och frodas vår vackra gudinna. Ingenting säger att Gersemi skulle duka under i ragnarök. Det är gott att veta att det finns vackra asynjor även i det kommande riket som styrs av Balder!

Idag görs avbildningar till Hnoss systers ära och även dikter finns att avnjuta. Här kommer nio avbildningar av Gersemi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s