Lofn nio avbildningar av en asynja

Lovordets gudinna är Lofn. Denna asynja har i den yngre eddan kallats den åttonde asynjan och är i rang placerad mellan Sjöfn och Var. Lofn är en vänlig gudinna. Är man förälskad men av olika anledningar förhindrad att älska någon kan man åkalla Lofn. Asynjan meddelar detta till Frigg eller Oden och kanske då kan se till att de som äskar varandra får varandra. Dessvärre så kan inte ödet ändras alla gånger men Lofn gör vad hon kan. Som med så många andra gudamakter inom den så kallade förkristna religionen i Norden så ar inte Lofn haft någon egen kult. Nuförtiden har dock många olika konstnärer gjort avbildningar till Lofn och nio av dessa visas här.

DIKT TILL LOFN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s