Sjöfn nio avbildningar av en asynja

Sjunde asynjan enligt Snorre Sturlasson är Sjöfn. Denna asynja är inte så känd. Någon kult av henne har vad vi vet inte funnits och hon nämns i några få kenningar gjorda av skalder. Sjöfn är en gudinna som ägnar sig åt erotik. Sjöfn uppväcker älskog hos män och kvinnor. Trots att hon inte är så känd så är hon flitigt verksam. Kanske är hon nordbornas motsvarighet till Cupido. Sjöfn är inte så känd och få konstnärer har gjort avbildningar till hennes ära, men några finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s