Eir nio avbildningar av asynjan

Eir är som alla vet läkekonstens gudinna. Vi vet inte om hon avbildades i hednisk tid innan kristendomen kom med sin dumhet. Men nuförtiden avbildas hon på många olika sätt. Här kommer nio avbildningar. Hednisk konst kan uppvisa många olika skillnader och vad som är bra eller för den delen mindre bra får betraktaren avgöra. Men att Eir avbildas är bara bra. Att göra avbildningar av asynjan Eir är ju ett sätt att visa att man tror på den religion som kallas asatro. Må Eir vara med er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s