Religionsnyheter maj 2018

Från Island meddelas det att över 17 000 personer skrivit på en protestlista. Protesten gäller att man inte vill att Eurovision Song Contest hålls i Jerusalem nästa år. Anledningen är att israelisk militär dödade 60 palestinier.

Den judiske mediemogulen Harvey Weinstein har arresterats och anklagas för våldtäkt på två kvinnor. Fler kvinnor anklagar dock Weinstein, vars namn rimmar på tyskans ord för gris.

Muslimer har i Sverige fått igenom böneutrop vilket betyder att en muslim skriker ut att den osynlige guden är stor. Hur vet man att gud är stor om gud är osynlig? Många är missnöjda mot att gapandet tillåts.

En folkomröstning på Irland har handlat om utökade möjligheter att göra abort. Landet är ett starkt fäste för den del av kristendomen som kallas för katolicism. De flesta på Irland har röstat ja till ökade möjlighet att döda foster. Ja-segern kan dock påverka kyrkan och se till att den moster något av sitt inflytande på ön.

Minst tre partier som finns representerade i Sveriges riksdag är starkt präglade av kristendom. De tre är kristdemokraterna, sverigedemokraterna och alternativ för Sverige. Många hedningar i Sverige anser dessa partier inte är värda att rösta på.

Islänningar protesterar mot Israels statsterrorism. Island har världens största samfund för asatroende.

Anhängare av religionen judendomen vid namn Weinstein anklagad för våldtäkt.

Hedningar ogillar partiet Alternativ för Sverige då de har ett kristet utseende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s