En insändare i Skaraborgsbygden Svenska kyrkans bondeoffer

Svenska kyrkans bondeoffer

Svenska kyrkan har gjort ett bondeoffer. Ja inte bokstavligen, religionsfriheten inkluderar ännu inte människooffer utan ett mer symboliskt.

Offret är Markuskyrkan i Skövde. Man hade nog om man verkligen velat kunna restaurera kyrkan. Men man valde att offra den. Med detta vill man ha sagt. Vill ni ha kvar kyrkan då får ni fortsätta betala in medlemsavgift samt besöka kyrkans aktiviteter. Att just Markus kyrkan kunde avvaras beror ju på att den inte är ser ut som en traditionell kyrka.

Men jag som inte är kristen är nöjd. Jag är nöjd, rentav glad att en religion och ett samfund jag inte är med i mister sitt inflytande. Svenska kyrkan är skild från staten men ändå finns det folk i detta samfund som tror att svenska kyrkan fortfarande är statskyrkan. Svenska kyrkan är inte svenska folkets kyrka bara det största religiösa samfundet i Sverige, än så länge. Under årets första månader har 20 652 personer lämnat detta samfund. Kyrkan har gjort ett bondeoffer och det är jag glad över!

Henrik Andersson

Insändaren publicerades på Skaraborgsbygdens hemsida 2018-05-21 http://skaraborgsbygden.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s