Ulla Sallert har avlidit

Ulla Sallert har avlidit

Den kända sångerskan, skådespelerskan och författarinnan Ulla Sallert har avlidit den 11 maj. Sallert som föddes 27 mars 1923 utbildade sig till operasångerska och tog examen 1943 vid Musikaliska akademin. Scendebuten skede dock vid en operett året efter. Senare blev det även musikaler och Ulla Sallert anses vara en av de som var med och lanserade musikalen i Sverige på 1950-talet. 13 filmroller gjorde Sallert mellan 1942 då hon hade en liten roll i ”Det är min musik” till en sin mest kända roll som tant Hulda i ”Nils Karlsson Pyssling” 1990.

Kanske var höjdpunkten i Ulla Sallerts karriär som musikalartist på Broadway 1964 där hon fick rollen La Comtesse Diane de Vobrillac specialskriven för sig. Det är enda gången en svensk artist lyckats med det. Rollen är med i musikalen Ben Franklin in Paris. Ulla Sallert gav även ut böcker om hälsokost och astrologi. Ulla Sallert var gift med skulptören Franz von Lampe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s