Vitt är dödens färg?

Vitt är dödens färg?

I de flesta ”nära döden” upplevelser som finns beskriver folk det de ser som ljus, vitt ljus och ljuset finns i en mörk tunnel. Ingen rädsla finns med i dessa beskrivningar. Döden förknippas med andra ord inte med mörker utan med ljus. Det är mer vitt än svart i döden. Det mörka är tunneln till ljuset. När det gäller färger så symboliserar vitt i en del kulturer döden. I andra är det mörka färger. De mörka färgerna visar dock främst sorg och inte döden.

Inom asatron är dödens gudinna delvis mörk och delvis ljus. Kanske borde man ta  hänsyn till alla ”nära döden” och låta döden vara ljus, vitt eller någon annan liknade nyans och inte svart eller mörk? Ja det tål att tänka på.

Är det så här eller liknade man bör gestalta döden om man är hedning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s