Svenska dikter del XXXXV: Alla barnen

Svenska dikter del XXXXV: Alla barnen

Alla barnen dikterna eller vitsarna eller ska man säga skämten var väldigt populära i slutet av 1980-talet och början på 1990-talet. Vem eller vilka som ska ha varit upphovsmännen vet man inte riktigt. Skämten kommer från Danmark men finns även i norsk och tysk variant samt förstås i Sverige.

Dikten följer samma mönster. De börjar alltid med ”alla barnen” som gör någonting sedan nämns ett namn och någonting som rimmar på detta namn. Nästan alltid med något enstaka undantag så råkar den namngivne ut för något hemsk och eländigt. Då man sällan kan rimma på ett namn hur många gånger som helst så är det troligen så att samma rim har uppkommit på olika platser och vid olika tillfällen. Genren är inte helt utdöd ska tilläggas. En dikt ska här återges:

Alla barnen

Alla barnen fiskar utom Buster,

han blev spetsad av ett ljuster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s