Normen som hela tiden måste utmanas och ifrågasättas!

Det finns en norm i samhället, ja i stort sett hela världen som dagligen måste ifrågasättas. Denna norm är den så kallade monoteistnormen. Det finns endast en gud får vi höra. Alternativ att denne ende gud inte finns. Aldrig är det tal om två gudar, fem gudar eller 147 gudar och värt att notera gudinnor. Denna norm som säger att man bara kan räkna till ett i religionen gör att hedendom får svårt att hävda sig. Asatro och andra hedniska läror anses inte vara riktiga religioner  just på grund av att man åkallar flera gudamakter. Värt att notera är att folk som är anhängare av denna norm sällan kan argumentera. Det finns en gud alternativt att denne gud inte finns, men att det skulle kunna finnas flera det är omöjligt. Men droppen urholkar stenen och hedendomen urholkar monoteismen. men då får vi kämpa på, vi måste kämpa dagligen!

De gamla romarna ansåg inte att judendomen och kristendomen var riktiga religioner av två anledningar. De hade bara en gud, samt att denne gud inte fick avbildas. Just så ska vi argumentera. Judendom, kristendom och islam det är inga riktiga religioner, Amatörer, har de bara en gud som är osynlig ja då är det ingenting att komma med. Ju fler gudamakter dess bättre! En svala gör ingen sommar, en gud gör ingen religion! Utmana monoteismen som norm!

Ull, en gud bland många gudar som får avbildas.

Meile, en gud bland gudar som får avbildas.

Duva, en gudinna bland gudinnor som får avbildas.

Eir, en gudinna bland gudinnor som får avbildas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s