Inga gudinnor, ingen kärlek

Inga gudinnor, ingen kärlek. Ja det kan man som hedning gott påstå. Alla hedniska religioner har minst en kärleksgudinna. Men de tre ”riktiga” religionerna då, de har inga gudinnor alls. Ja de kristna ha en slags guds moder men hon kvalar ju inte riktigt in. Sedan är hon ju oskuld och har lite dåligt praktik på den rent fysiska kärleken. Men de två största monoteistiska religionerna har ju något som de andra inte har, de har heliga krig! Jihad som självaste Muhammed sysslade med och korståg som påven till sin guds ära utlyste. ”Make war not love” är engudsdyrkarnas slogan. Vill vi ha mer kärlek i tillvaron, då får vi bli hedningar och förpassa monoteismen till mytologins värld!

Hinduerna har Rati, men de har inget namn för heligt krig!

Den romerska religionen har Venus, men inget ord för heligt krig!

Den grekiska religionen har Afrodite, men inget ord för heligt krig!

Asatron har Freja, men inget ord för heligt krig!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s