Om judendomen var en ny religion

Om judendomen var en ny religion

Tänk om någon idag skulle instifta en ny religion som förkunnade att det bara fanns en gud och att denne gud bestämt att det finns en folkslag, en etnisk grupp som är utvalda. Bara detta folk är någonting att ha, resten av mänskligheten är till för detta folk att vara tjänare och boskap. Skulle då denna religion få officiell status? En mer rasistisk och intolerant människosyn får man leta efter om man säger sig vara utvald av gud. Skulle denna religion accepteras av det ”öppna samhället” om den förkunnade att barn måste knivskäras när de är åtta dagar gamla i könsorganet samt att djur måste plågas om man ska äta dem? Nej troligen inte. Ändå accepterar samhället judendomen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s