Finland hundra år som självständig nation!

Sjätte december 1917 förklarade sig Finland för en självständig nation. Finland hade tidigare varit en del av det ryska imperiet om än med visst självstyre. Tyvärr så blev det kort efter självständigheten krig i Finland. Den nationella sidan, kallad den vita lyckades med tysk hjälp och med bistånd från svenska, danska och norska frivilliga krossa den röda sidan som ville att Finland skull bli en del av kommunist Ryssland som sedan blev Sovjetunionen. Nu har Finland varit självständigt i exakt hundra år. Må alla germanska och ugriska gudamakter välsigna Finland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s