Bischoffrecept

Bischoffrecept

Bischoff lär betyda biskop på tyska, och drycken hade nog inte alla fattiga råd att tillreda förr. Bischoff drack annars för ofta vid jul och kan gott komma till heders igen. Olika recept finns förstås men de tycks alla ha en det gemensamt att det ska vara rödvin samt pomeranser.

12 pomeransskal

400 gram socker

2 citroner

2 apelsiner

1 flaska rödvin

Skalen av pomeransen kokas så de blir mjuka, därefter ska de kallna. Sockret ska med 4 dl vatten kokas och sedan ska vinet tillsättas. Citron och apelsin tvättas och skärs i skivor och läggs ner i vinet. Pomeransen läggs i och det hela får stå och dra sig några timmar. Eventuellt kan lite saft av frukt tillsättas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s