Länk till Luthers mest kontroversiella skrift

Länken här visar en digital upplaga om reformatorn martin Luthers mest kontroversa skrift, ”Om judarna och deras lögner”. IKF är en hednisk förening som är kritisk mot alla monoteistiska religioner. Såväl judendomen, kristendomen och islam behandlas kritiskt av IKF. Meningen med att länka till en elketronisk upplaga av den kända, några säger ökända skriften är inte att sprida fientliga tankar i kristendomens namn mot anhängare av judendomen utan ska ses i ett historiskt perspektiv. Dagens så kallade ”Svenska kyrka” har dock ett antisemitiskt förflutet och det kan vara värt att påpeka nu när refromationen firar sitt femhundraårs jubileum.

http://docplayer.se/1164530-Martin-luther-om-judarna-och-deras-logner.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s