Mjödreccept

Mjödreccept

5 kg honung

2 dl torkade humlekottar

20 l vatten

Ta honungen och låt den lösas upp i tio l  vatten. Koka och sila av det skum som uppstår då kokningen pågår. Detta gör man för att få en ren och klar brygd. Häll upp honungsvattnet på ett kärl eller damagan. Ta humlen i en kastrull och koka i två l vatten. När hälften av vattnet kokat bort hälls humlekottarna och vattnet i kärlet med honungsvattnet. Tillsätt resten av vattnet. Låt svalna. Tillsätt jäst, vin jäst eller ett halvt paket brödjäst. Låt brygden stå ett dygn. Sila bort humlen. Låt jäsa minst åtta dagar. Vinner på att stå längre än så. Den troende hedningen kan åkalla Beyla honungen och mjödets gudinna för att föröskr sig om att få ett gott mjöd.

Glöm inte Beyla, ni hedniska mjödbryggare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s