Den sanna religionen!

Asatron är Sveriges äldsta religion, den går tillbaka långt innan kristendomen kom, den har säkert delvis rötterna hos de första människorna som bodde i Skandinaviens religion. Solsymboler finns bevarade från bronsåldern och solen är en gudamakt inom asatron. Delar av asatron överlevde religionsförsämringen under sen järnålder och nu är asatron officellt erkänd som religion.

Ändå finns det personer som envisas med att betrakta asatron som mytologi och inte levande religion. Ändå finns det personer som endast ser asatron som kulturell identitet. Ändå finns det personer som bara anser asatron vara en plattform för att få ut olika politiska budskap.

En del anser att asatron inte är en riktig religion, främst för att religionen har flera gudamakter. Man bör då ha i åtanke att riktigt gamla religioner är polyteistiska och inte monoteistiska. Ur ett historiskt perspektiv är monoteism en väldigt ung religionsföreställning. De flesta monoteistiska religioner innehåller olika grader av polyteism. Kristendomens treenighet är ett bra exempel. Men såväl judar som muslimer har en tro på Djävulen som är en slags gudamakt om än det ordet inte används.

Slutord: Asatro är den sanna religionen för folk som bor i Sverige. Monoteism är ett modernt påfund. Asatro är inte kulturell identitet, asatron är den sanna religion och vi är dess utövare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s