Kyrkovalet ur ett hednisk perspektiv

Kyrkovalet ur ett hedniskt perspektiv

2017 ayps höll det samfund som benämns svenska kyrkan ett val. Valdeltagandet blev med kyrkans mått ganska högt 18 % röstade. Men då ska vi komma ihåg att många människor lämnat detta samfund. Med förra årets och detta års medlemsbortfall är det cirka 120 000 människor som vänt detta samfund ryggen.

Valets ”vinnare” syns vara socialdemokraterna som fortfarande är störst, men också sverigedemokraterna och centern. Valet har i många avseenden handlat om att sverigedemokraterna ska stoppas eller få mer inflytande. Valet har handlat om politik och inte religion. Kyrkan är en politisk organisation med stora inre spänningar. Fler röstade i valet, men de röstade av politiska och inte religiösa skäl.

För hedningar är det förvisso beklagligt att folk röstade, men samtidigt så är det inom kyrkan stora splittringar. Inre strider gör svenska kyrkan instabil och mycket energi och tid måste läggas på interna bråk. När det bråkas, då tröttnar folk. En förlamad kyrka, är inte en ”folkkyrka”! Med lite tur går många ur kyrkan nu efter valet. Kristendomens nederlag är hedendomens seger, leve det kristna ”inbördeskriget”!

Henrik Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s