Störst av allt är kärleken!

Störst av allt är kärleken!

En av de mest kända kenningarna Freja har är kärleksgudinnan. Freja, Njords dotter har en krigisk sida, men det är som kärleksgudinna som hon är mest känd. Freja är dem mest mångfacetterade gudinnan inom asatron, hon kan jämföras med Oden som också han är en mycket mångfacetterad gudamakt. Freja ägnar sig åt fruktbarhet, krig, sejd och mycket, mycket mer. Men som ovan skrivits hon kallas för kärleksgudinnan.

Vid ragnarök stupar de krigiska gudarna. Oden dödas av Fenris och Tyr av Garm. Det finns ingenting som säger att Hermod överlever. Men ingenstans sägs det att Freja stupar. Tvärtom så verkar många, ja rentav de flesta gudinnorna överleva slutstriden.

Kärleken övervinner allt, Freja övervinner allt, störst är Freja, störst av allt är kärleken!

Den krigiska kärleksgudinnan som överlever ragnarök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s