Föreningens mål och syfte

Föreningens mål och syfte

Då hedendomen ökar i Sverige och folk med olika sociala politiska och kulturella bakgrunder säker sig till asatron och andra hedniska trosformer kan det vara på sin plats att förklara vad Ideella Kulturföreningen är och kanske än viktigare, vad den inte är.

Föreningen är inte ett inkluderande samfund. Föreningen är inte en politisk organisation. Föreningen är en ideell kulturförening som verkar för och är till för hedningar som är intresserade av kultur, konst, historia men framförallt religion. Den religion som åsyftas är främst asatro, men andra hedniska rörelser kan vara med. Politik spelar en mindre roll i föreningen, men den spelar ändå en roll. Föreningen har som agenda och mål att motverka monoteistiska religioner, men också politiska ideologier som kan sägas vara sprungna ur monoteismen. Föreningen är emot kristendomen. Det säger sig självt att föreningen då är emot kristna ideologier och kristen partipolitik. Föreningen är emot svenska kyrkan, men också emot kristdemokraterna och sverigedemokraterna som båda hämtar ideologiskt material från kristendomen.

I ett vidare perspektiv är föreningen emot de som vill bygga upp ett globalt samhälle med monoteistiska ideal. Marxismen påminner om kristendomen och islam. Alla dessa tre vill bygga upp ett globalt samhälle där alla tycker samma sak och verkar och strävar efter samma mål. Feminismen har sina rötter i marxismen. Föreningen är emot feminism men verkar för jämställdhet mellan könen. Vi vill dock inte avskaffa kön eller könsroller. Feminismen är antifeminin och enligt föreningen emot kvinnlighet men också emot kvinnor.

Då föreningen ser positivt på kön och könsroller så är föreningen för heterosexualitet. Ingen annan så kallad sexuell läggning får förekomma i föreningen.

I Ideella Kulturföreningen får man vara, ja man måste vara:

Asatroende/hedning

Kritisk mot monoteistiska religioner och politiska rörelser som har monoteistiska mål och principer.

Intresserad av hednisk religion, kultur, och historia.

Heterosexuell.

I Ideella Kulturföreningen får man inte vara:

Medlem i monoteistiskt samfund.

Vara eller sympatisera med marxism, feminism eller ensidig globalisering.

Vara homosexuell, transsexuell eller någon annan form sexualitet som inte är heterosexuell.

Detta brev har gemensamt utarbetats av föreningens ordförande och vice ordförande. Kraven måste man tro på. Det finns ingen mening med att vara med i en förening vars syfte och mål man ogillar.

Föreningen uppmanar ingen att bryta mot svensk lag. Men vi anser inte heller att alla måste tycka samma sak och sträva efter samma mål.

Ideella Kulturföreningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s