Möte i Uppsala, blot i Anundshög
Fyra personer besökte i föreningens namn Uppsala midsommardagen. Med start vid Engelska parken besöktes universitetsbiblioteket Carolina Rediviva. Elle rättare sagt man var utanför för det var stängt. Turen gick ner på staden via Universitetshuset och universitetsparken där runstenar beskådades. Turen gick ner på staden och brunnen som ägs stå på platsen där Erik Jedvardsson miste livet besöktes. Turen fortsatte ner till Västgöta nation. Då en i sällskapet varit medlem i VG kunde det lilla sällskapet komma in där. Turen fortsatte ner till centrum och en matrast gjordes. Lämpligt då kom det en liten regnskur. Stora torget besöktes innan turen gick tillbaka. Tre i föreningen vågade sig in i Uppsala domkyrka, men en i gruppen vägrade av religiösa skäl. Efter att ha besökt universitetsparken parken och tittat på alla runstenar, vilka de flesta dessvärre är av kristen typ fortsatte färden till Anundshög.
Vid Anundshög var det mycket folk. Dagen innan hade det firats midsommarafton där och en majstång hade rests vid gravarna. Ett blot hölls vid Anundshög. Mjöd och vin offrades till makterna. Då de flesta varit med vid Anundshög och en av deltagarna varit med vid ”mordvandringen” i Uppsala för några år sedan kan man säga att sammankomsten blev en slags ”favorit i repris”.
Utsikt från Carolinabacken ner mot Odenslund och domkyrkan.
En av få runstenar i parken med hedniskt motiv.
Efter att ha betittat platsen där kung Erik dog går färden vidare till platsen där sydowska mordet utspelades.
Västgöta nation
Inifrån Västgöta nation.
En mycket tarvlig bild. Den kristne kung Olov den helige står på en hedning. men hedningen ser ganska morsk ut. Han är slagen, men inte besegrad.
Den mäktiga runstenen vid Anundshög. Här finns runsten, gravhögar, skeppssättningar och mycket annat från hednisk tid. Platsen förstörde delvis av de kristna, men är nu vackert restaurerad.
Vad vore en midsommar utan en majstång?