Gudlösa religioner

Gudlösa religioner

De gamla romarna misstrodde såväl judar som kristna. De tyckte det var något skumt med dessa religioner. De hade bara en gud, och denne ende gud var osynlig. Förbudet mot att avbilda denna gud ansågs vara extremt märkligt. Detta gick väl an så länge judarna höll sig för sig själva. Men när judarna och de kristna påstod att deras gud var den ende guden, då blev det problem.

Idag är det vi polyteistiska hedningar som ses över axeln. Att tro på många gudar i ett samhälle som har monoteism som norm är ibland komplicerat. Men ta då de gamla romarna till hjälp. Säg till kristna, muslimer judar och andra filurer som tror på bara en gud att en gång var polyteismen norm och monoteismen något udda och suspekt.

Om asatron ska komma tillbaka, då måste monoteismnormen avskaffas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s