Föreningen besökte en kyrkogård

12 juni besökte några medlemmar från föreningen Sankt Elins Kyrkogård i Skövde. Anledningen var att hitta en gravsten som rest till minne av en svensk militär som stupade i Persien 1915. Hierta som mannen hette var en av de drygt 60 svenskar som deltog i det gendarmeri som sattes upp för att hjälpa Persien som var i en period av förfall. Svenskarna stred mot klanhövdingar och stråtrövare. Besöket på kyrkogården var föreningens första sammankomst i år- Lite längre fram kommer en artikel och svenskarna i Persien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s