Ulf Stark har avlidit

Ulf Stark har avlidit

Författaren Ulf Stark har avlidit. Stark avled efter en kort tids sjukdom i cancer. Stark debuterade vid nitton års ålder med diktsamlingen ”Ett hål till livet”. Det var dock inte som poet utan som barn och ungdoms författare Ulf Stark gjorde sig känd och fick en stor publik. Genombrottet kom 1984 med boken som senare blev en tv serie ”Dårfinkar och dönickar. Varje julafton sedan 1994 visar Sveriges television filmatiseringen av boken ”Kan du vissla Johanna?” Stark var ofta med och skrev manus när hans böcker skulle anpassas till film och television. Stark var medlem i svenska barnboksakademin. I början av 2017 utgav Stark sin sista bok ”Åskan”.

Ulf Stark var uppfödd Stockholmsförorten Stureby. Uppväxten där har påverkat många av Stark verk. Ulf Stark föddes 12 juli 1944 och avled 13 juni 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s