Påskkaninpunggrävlingar

Påskkaninpunggrävlingar

Det något svåruttalade och måhända svårskrivna ordet påskkaninpunggrävlingar syftar på en australisk påsk tradition som uppkom på 1970-talet. Påskharen ersattes nämligen av kaninpunggrävlingen då haren som var en inplanterad art hotade den inhemska floran. Man ville också uppmärksamma den egna unika djurvärld som finns i Australien. Så påskkaninpunggrävlingar lanserades. Så i detta land kan man med fördel äta choklad formade som åskkaninpunggrävlingar och ett och annat vykort pryds av den lille gynnaren. På engelska heter dessa fiktiva varelser Easter Bilbies.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s