Marlborism den nya världsreligionen!

Marlborism den nya världsreligionen!

Ingen har väl undgått den nya religionen som kommer från USA, marlborismen. Men skulle ni mot all förmodan ha gjort det så kommer här några rader. Religionen har kommit till Sverige nu i vår och här kommer några rader. Varför skriver vi om denna lära? Jo för de som ligger bakom den svenska avdelningen har tagit kontakt med oss på IKF.

Bakgrund

Hösten 2015 i Seattle började den nya religionen. Riktig vem som ligger bakom den må vara osagt, men det tros vara studenter med kritiska mot kristendomen som ju är stark i detta land. Men är också en protest mot att rökare i allt större utsträckning förföljs av skatter och förbud. Religionen förespråkar rökning av ciggaretter av märket Marlboro och helst ska rökning ske på allmän plats. Holy smoke är ju ett uttryck på engelska och det passar bra i den nya religionen.

Gudsläran i religionen är lite kort följande:

När man röker blandas tobaken med rökarens själ. Röken stiger sedan ut och stiger mot himlen. En del av rökarens själ kommer då till himlen där den stora tobaksgudomen som brukar kallas Mighty Marlboro tar hand om den. När rökaren bokstavligt tagit sitt sista bloss kommer rökaren till himlen. Typiskt nog för vår tid så är Mighty Marlboro ”könsneutral” och namnet är ett noanamn. Man får inte uttala gudamaktens namn, ungefär som judar och kristna varit försiktiga med att kalla sin gud vid namn.

Folk som är för förbud mot tobaken är representanter för det dåliga i livet. Anhängarna av religionen menar på att man inte får cancer av rökning!

Kontroverser

Kritiker menar på att den nya religionen bara är en spinn off på det flygande spagettimonstret, med andra ord en slags protestreligion.

Indianer i Nordamerika som faktiskt har tobaksgudomligheter är heller inte glada på vad de menar inkräktningar i sin kultur.

Lärare, läkare och föräldrar är av förklarliga orsaker missnöjda de med.

Företaget Altria Group som tillverkar cigaretterna som dyrkas har varit försiktiga med kommentarer om den nya religionen. Men i februari 2017 meddelade man att man tog avstånd från ” de ironiska krafter som finns och verkar på internet och andra alternativa medier som använder produkter från Altria Group Inc.”

Altria Group har troligen lyckats stänga ner de websidor som anhängarna haft. Nya sidor och bloggar har kommit och gått, men i skrivande stund finns nog ingen representation på internet.

Svenska avdelningen

I februari tog den svenska avdelningen som kretsar kring studenter i Lund och hörde av sig till IKF. De skrev att de hade cirka femtio anhängare och de flesta var studenter i Lund, men också i Göteborg och Uppsala. Tio personer eller så är dock vanliga människor. I Lund har de delvis fått ett erkännande av universitet då man inte får diskriminera folk på grund av religions tillhörighet.

Vill man gå med så är det bara att höra av sig till kontaktpersonen R von Rökh så får man ett intyg att man är marlborist och man får två paket cigarretter, märket tror vi alla vet vad det är!

Då IKF ordförande röker ett halvt paket om dagen och vice ordförande ett paket samt att i princip alla röker så finns det visst fog för samarbete med den nya läran. En och annan viking om var i Vinland träffade nog på tobak ska tilläggas.

Relevanta hemsidor

Då malboristerna sidor tas bort hela tiden så är nog det bästa att bara söka på ordet marlborism om man vill komma i kontakt med dem.

Gamla sidor har varit:

www.marlborism.com

www.holysmoke.nu

www.mightymarlboro.ca

Altira Group har på sin hemsida ett uttalande om: www.altria.com

Lunds universitet har också några rader: www.lu.se

Man kan komma i kontakt med R von Rökh via e-post: henkea76@hotmail.com

 

En kommentar på “Marlborism den nya världsreligionen!

  1. som en medlem i föreningen sa, jag trodde på det i cirka tio sekunder.
    Några har kollat länkarna och om någon hört av sig och frågat mer om denna religion det håller vi för oss själva. Första april är Dagen DÅ ALLT KAN HÄNDA, OM MAN INTE ÄR EN DUM SILL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s