Tankar om solen på en söndag

Tankar om solen på en söndag

Det konstverk vi har framför oss heter på svenska ”Sunna, den nya solgudinnan dansar efter ragnarök”. Solen har återkommit efter det stora förintelseslaget. Den nya gudinnan tar över sin moders uppgift och världsaltet fortsätter. Kanske blir det så småningom ett nytt ragnarök där en ny solgudinna övertar sin mors uppgifter?

När solen återkommer är det slut på ragnarök och den nya tiden tar vid. Vågar man drista sig att gissa att den nya tidsåldern börjar på en söndag?

Solgudinna är en bra symbol för vår tro som vi kallar asatro. Solen skaps och går under men återkommer. Vår tro är inte linjär. Vi tror inte att världen skapats och att den alltid ska finnas. Nej vår tro kan liknas vid en cirkel, ett hjul ett solhjul. Solen går upp och ned.

Vill man vara lit filosofisk kan man kanske få lite tröst och inspiration av denna cirkelrörelse. Hur eländigt allt än må vara, så finns det ett slut på eländet. Men man kan ta varning också. Bara för att man har det bra, behöver det inte betyda att det alltid kommer att vara bra. Man bör förbereda sig på att svårare tider kan komma.

Ha en trevlig söndag och sänd en tanke till solgudinnan!

sunna-the-new-sun-goddess-after-ragnarok-dancing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s