Om Havamal, Obama och Trump

Om Havamal, Obama och Trump

”Om kvällen skall dagen prisas,

gift kvinna, då hon bränd är,

svärdet, då det frestat är,

flicka, då hon gift är;

is, då man över kommer,

öl, då det drucket är.”

Ovannämnda citat kommer från Havamal, vers 81. Oden säger att man ska pröva saker innan man tycker de är bra. En smula sund misstro är sällan någonting negativt. I politik är sund misstro någonting väldigt positivt.

Den nu före detta presidenten Obama prisades före sin ämbetstid. Mycket av prisandet var att han var svart, samt liberal. De som prisade presidentkandidaten Hillary Clinton hyllade henne endast för att hon var kvinna och liberal. Clinton blev inte president. Misstron var hos det amerikanska folket stort. Nu har Obama miss makten och de som var så exalterade av att de hade en svart president de jublade inte lika mycket vid avgången som vid tillträdet. Obama var nog inte den snälle och bra mannen bara för att han tillhörde en annan ras än den som alla andra presidenter i US of A haft.

Trump har tvärtom gisslats i media hos de etablerade makthavarna och den gamla trötta media som förvisso granskar, men aldrig ifrågasätter makten. Men innan Trump helt dissas måste han väl dömas vad han gjort när han varit president och hans historia ska skrivas. Visst ska man behandla honom med misstänksamhet. Men det ska man göra med alla makthavare. Låt Odens sunda misstro omge er alla!

Obama angry

Ur ett asatroperspektiv finns det ingen anledning att tro gott om denne monoteist!

Oden med spjut och korpar

Lyssna alltid på herren din gud! Oden vet bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s