Monoteisten och polyteisten skulle måla en tavla

Monoteisten och polyteisten skulle måla en tavla

Monoteisten och polyteisten skulle måla en tavla. Monoteisten tog en pensel och en färgburk och målade. Han målade med samma färg. Efter att tavlan var målad satte han sig ner och funderade på om tavlan skulle få en ram. Men efter moget övervägande bestämde han sig för att låta bli.

Polyteisten tog när han besökte färgaffären en pensel av varje sort, samt köpte en burk av alla färger och nyanser som fanns. Sedan gick han hem och blandade ihop en och annan nyans till. Fast besluten att alla färger och penslar skulle användas skred han till verket. När alla färger använts och alla penslar brukats var polyteisten nästan nöjd. Inte riktigt nöjd men det fick duga, i iallafall till nästa gång en tavla skulle målas. När färgen torkat bestämde sig polyteisten för att tavlan skulle ha en ram. Ramen blev en väldigt påkostad modell. Med utsmyckningar och sirliga detaljer.

Det finns sensmoral och budskap i denna fabel. Men den kan ni nog lista ut själva.

fargburk-med-pensel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s