Mänskliga rättigheter och asatron

Mänskliga rättigheter och asatron

10 december 1948 undertecknade Förenta Nationerna den deklaration som handlar om mänskliga rättigheter. I dessa rättigheter står det att man inte får diskriminera någon. Då gäller det även de som tror på Njord, Sigyn, Ull och Hlin. Även vi asatroende har rätt att skyddas av deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Vi får helt enkelt inte diskrimineras.

Dessvärre är en del personer inom asatron fortfarande rädda för att de ska utsättas för diskriminering. Ofta grundar sig denna rädsla på ingenting. Få har blivit av med arbetet eller avstängts från sin utbildning på grund av att de är asatroende.

Asatron är erkänn som religion i Sverige. Eftersom asatron erkänns som religion så får den inte diskrimineras. Gör man det kan man anlita advokat och kontakta diskrimineringsombudsmannen. Men som alla hedningar vet, man måste kräva sin rätt och strida för den.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s