Marie avelsedag

Marie avelsedag

I runkalendern är den åttonde decembers märkt med en krona. Kronan är en symbol för himladrottningen jungfru Maria. I den kristna mytologin föddes Marias  8 september. Därför förlade man hennes avlelse nio månader tidigare, vilket blev 8 december. Vill man vara lite fräck så vet ni vilken dag hennes föräldrar Joakim och Anna roade sig i sänghalmen. Marie avlelse stod kvar i almanackan fram till 1901 då den utgick. Namnsdagen för den åttonde december är passande nog Virginia som betyder jungfru. Få kristna vet att ovannämnda datum är en avelsdag. Lite väl intim dag att minnas måhända?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s