En insändare i Skaraborgsbygden: Det var kanske bäst det som skedde?

En insändare i Skaraborgsbygden: Det var kanske bäst det som skedde?

Så här några veckor efter det amerikanska valet så har världen återgått till det normala. Och med lite distans till det som hänt var det kanske det bästa att Trump vann.

I många år nu har det fria ordet strypts. Strypsnaran har kommit från vänstern, den liberala vänstern. Dessa anhängare har med religiös nit förkunnat och predikat, nationalstaternas upplösning, ifrågasättandet av traditionella könsroller, hyllandet av globalisering och mångkultur. De som varit av annan uppfattning har i media, inom utbildningsväsendet, men även av rättsväsendet förföljts. Någon annan åsikt har inte fått komma fram. Denna liberala vänster har varit fördömande och rentav hotfylld mot andra människor som haft andra tankar.

Visst har nog dessa liberala vänstermänniskor någon idealistisk version om ett allt för alla samhälle där alla är med. Men tvång är tvång och man kan inte släpa människor till det utopiska paradiset i bojor. När det gäller yttrandefrihet och åsiktsfrihet så har det de senaste åren de facto varit väldigt dåligt med detta. Samhällskritik får bara komma från vänstern. Vänsterns kritik har varit att de inte går fort nog att bryta ner traditionella normer för att bygga upp nya. Bara det faktum att hets mot folkgruppslagen utökats de senaste åren visar hur lite det fria ordet är värt i en modern västerländsk demokrati som Sverige.

Men nu har de som Hillary Clinton föraktfullt kallat ‘basket of deplorables’ tagit över i USA. I Storbritannien har ”lämna-sidan” vunnit. Många både i Sverige och omvärlden har erkänt att det finns ett stort, nästintill oöverstigligt gap mellan folk och makthavare. Nu måste det tänkas om och åsiktsförtrycket maskerat med värdegrundsprat måste nu släppas. Nu tillåts andra åsikter än liberal vänster och det är bra. Det kanske var bäst det som skedde när Trump valdes till president?

Henrik Andersson

Insändaren publicerades på Skaraborgsbygdens hemsida 2016-12-06

http://www.skaraborgsbygden.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s