Ur ett asatroperspektiv var det bra att Donald Trump vann valet!

 

Ur ett asatroperspektiv var det bra att Donald Trump vann valet!

De flesta läsare av bloggen ideell kulturkamp skulle förstås inte vara så korkade att de röstade på vare sig Trump eller Clinton. Men faktum är att Trumps framgångar är bra för vår religion. Anledningen är enkel:

Clinton representerade etablissemanget, det vill säga de som förespråkar globalisering och utjämning, ja rent av utplåning av nationer, kulturer, etniska grupper och religioner. Etablissemanget vill ha en global värld där ingenting står i vägen. Anhängarna av dessa ideal drivs av både idealistiska skäl som av ekonomiska. Globaliseringens apostlar menar på att särarter och uppdelningar av folk i nationer, kulturer, etniska grupper och religioner är roten till det onda i världen. Så utjämning och upplösning av nationalstater och främjandet av globala folkvandringar är av godo. Helst ska folk inte ha religiösa tankar och åsikter i denna globala värld. Det räcker gott med sekulär humanism. De religioner som till äventyrs får godkänt i globalisternas värld är de stora religionerna som förkunnar globalisering, det vill säga kristendomen och islam.

Och det är därför som Trumps seger var bra för oss. Asatro är inte en missionerande världsreligion. Asatro och andra ”etniska” religioner som rodnovery, nygrekisk religion eller andra trosrörelser som hämtar inspiration från tiden innan Jesus och Muhammeds tid har svårt att accepteras då globalisering och internationalism är idealen. I en global värld anses religioner som inte har ett globalt och universellt budskap helt enkelt vara dåliga religioner. I en värld där internationalism är positivt är asatro någonting negativt. Vår religion ses med misstro och rentav förakt av dessa självutnämnda världsförbättrare.

Men nu blåser det andra vindar, vindarna blåser från högern. Britterna lämnar EU. Ryssland utvecklas på ett sätt som ogillas av globalister. Filippinernas president säger rent ut att han struntar i de mänskliga rättigheterna och nu har Donald Trump vunnit valet i USA. Globaliseringens anhängare är förstås inte glada, de gapar och skriker och hotar. Men de kan inte ändra utvecklingen. Det kan inte vi asatroende heller, men vi kan använda utvecklingen på ett sätt som gynnar vår religion.  Det är trots allt lättare att ha en icke universell religion i en värld där internationalism ses som någonting fult. Vill vi att asatron ska resa sig får vi använda oss av högervinden.

Den ena eken får,
vad av den andra den skaver,
sig själv sköter envar om.

De orden står i sången om Harbard. De kan tydas så att man stöder det som gagnar en själv, och det utan dåligt samvete. Så ska vi tänka. Trump är måhända inte bra för många människor. Men för oss kan han vara bra om vi förmår sköta våra kort rätt.

Denna artikel är skrivet ur ett asatroperspektiv, vi diskuterar den bara med folk som delar vår värdegrund. Det är ett inlägg i religionsdebatten och inte i dagspolitiken.

Both are Christians

Ja båda är kristna och idioter, men den ene idioten kan vara vår duktige idiot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s