En insändare i SLA: S bör själva svara

En insändare i SLA: S bör själva svara

I pappersutgåvan av SLA 18/10 ondgör sig en man över min insändare som delvis var ett öppet brev till socialdemokratiska arbetarpartiet. Men det öppna brevet var inte ställt till en ”oberoende vänstersympatisör” utan till socialdemokratiska arbetarpartiet. Ställer jag en fråga till X då ska inte Y svara. Socialdemokratiska arbetarpartiet har över 90 065 medlemmar. Någon borde av dessa borde kunnat svara på frågan: Hur ska ni kunna bygga upp ett klasslöst samhälle när en socialdemokratisk riksdagsledamot kan tjäna över 60 000 i månaden? Inte för att det har med saken att göra, men av religiösa skäl anser jag mig inte kunna debattera med folk som inte kan använda ordet han eller hon utan använder ett tredje alternativ. Avskaffa klassamhället går inte hos vänstern, men ifrågasätta könsroller kan de…

På hemsidan SLA driver kommenterar Anna-Greta Johansson min artikel och ställer frågan ska det ställas hårdare krav på ”sossar”? Ja blir mitt svar. De som har regeringsmakten ska granskas hårdare. Makten ska granskas. Sedan ska man leva som man lär. Om socialdemokraterna hävdar att de verkar för ett klasslöst samhälle då kan de inte ha 60 000 i månaden. Johansson syns inte heller vara medlem i ”statsbärande partiet”. Om hon inte är det så var inte det ”öppna brevet riktat till henne. Förresten heter det inte sosse utan socialdemokrat. Så nu får medlemmar i SAP en ny chans att svara på min fråga, eller är det lite känsligt det där frågan om det klasslösa samhället? Har ni gett upp det utopiska idealet?

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Skaraborgs Allehanda 2016-10-21

http://www.sla.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s