Bara en massa gubbar!

Bara en massa gubbar!

Gud, Jesus, ärkeänglarna och Djävulen, bara en massa gubbar. För allan del, även gubbar har rätt att finnas till, men visst blir det lite väl mossigt med bara karlar? Ja, ja det finns en dam med i gänget, hon kallar sig Maria. Hon är världens mest kända oskuld och gör sällan väsen av sig. Det är gubbsjukt i ordets mest teologiska betydelse.

Det blir lite trist, och ärligt talat. Halva mänskligheten är femininum. Hur kul kan det var för dessa att bara ha en massa gubbar att tro på. Plus en förskrämd oskuld. Maria är den fegaste av gudamakter, hon var rädd då Gabriel kom och sa att hon skulle bli inseminerad. Hon var rädd vad Josef skulle tycka. Hon var rädd när hon skulle föda. Hon var rädd när sonen spikades upp på korset. Detta gudomliga våp är inte mycket att hurra för. Inte undra på att Gud inte vill gifta sig med henne, hon är snäll, men något jobbig.

Monoteism blir trist. Bara en manlig gud gör ingen glad. Islamiska staten har ju visat hur det går när det bara finns en en gubbe att tro på. Plus en arabisk profet som ingen vet hur han såg ut.

Men det finns andlig tröst, trösten heter polyteism och polyteism blir förstås på svensk asatro. Det finns en och annan gubbe med i religionen, men det finns också en hel del annat. Och inget av alla dessa förtjusande kvinnliga väsen inom denna religion är några våp!

Freya 12345

Mycket är Freja, men hon är inget våp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s