En insändare i Sla: Brott lönar sig?

En insändare i Sla: Brott lönar sig?

MINISTERAVGÅNG

Aida Hadzialic har som statsråd haft en månadslön på 127 000 kronor. Hon har rätt till avgångsersättning i upp till ett år, vilket skulle innebär en summa på totalt 1 524 000 kronor. Brott lönar sig visst om man är socialdemokrat!

1 524 000 svenska kronor. Självfallet borde den avgående ministern inte få en enda krona. Och varför måste våra förtroendevalda alltid få så mycket pengar? Politiker är inget yrke, det är en förtroendepost. Då borde rimligtvis ersättningen för att vara politiker vara betydligt mindre. Om vi vill att politikerna ska fatta beslut för svenska folkets bästa så borde arvodet och ersättning för att sitta i regering, landsting och kommun vara betydlig mindre.

Vi behöver eldsjälar och idealister, inte folk som vill göra karriär och som älskar makt. Och för att få bort det sistnämnda så finns det egentligen bara en sak att göra, ta bort de höga lönerna och arvodena, samt att avgående politiker inte ska belönas med ambassadörstjänster och landshövdingstitlar. Hur ska ni socialdemokrater kunna bygga upp ett klasslöst samhälle om ett statsråd som kör berusad får 1 524 000 kronor? Har ni slutat att tro på era ideal i det ”statsbärande partiet”?

Henrik Andersson, inte röd socialist!

Artikeln publicerades 2016-08-16

http://www.sla.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s