Det gäller din framtid!

Det gäller din framtid, så läs noga de goda råd vi ger er högt ärade läsare! Vid nyår kan man skåda in i framtiden. Enkelt är att värma upp en bit tenn eller bly och sedan hälla den smälta metallen i vatten. Vad metallbiten liknar kan avgöra vad som händer nästkommande år. detta ska ske på nyårsafton. (Underlättar kanske om man har livlig fantasi.)

Om det första man äter på nyårsdagen är ett äpple blir man rik. (Rik på c-vitamin om inte annat.)

Låna inte ut pengar på nyårsdagen. De lär bli svåra att få igen. Inte heller ska man se till att ha utgifter denna dag. För då blir det ett ekonomiskt bekymmersamt sådant. (Ge inte pengar till tiggare den 1/1. Lova det!)

Om man börjar året med inkomster blir det förstås ett bra år. (Klä ut er till romska tiggare och tjäna en hacka!)

Om den förste som besöker er på det nya årets dag är en man blir året bra, är det en kvinna ett dåligt. (Om det kommer ett par borde året bli plus minus noll. Om Gudrun Schyman kommer öppna inte dörren. Vi upprepar öppna inte dörren!)

Vill man gifta sig och undrar vem som ska bli maka eller make följ då dessa goda råd:

Sopa en loge på nyårsnatten. Men gå baklänges och sopa motsols. Den tilltänkta eller tilltänkte uppenbarar sig nu. (Lite problematisk nu när det inte finns så många logar att sopa. Kanske lättare att gå på nyårsfest och ragga upp en herre om man är dam eller dam om man är herre.)

Ät nio salta sillar baklänges. Med andra ord, ät stjärten först på fisken. Drick ingenting. I drömmen kommer den tilltänkta eller tilltänkte och bjuder en på något att dricka. (Trevlig nyårsgåva till njurarna all denna salta sill. Om det går lika bra med strömming vet vi inte. Det går inte lika bra med selleri!)

Är man sur på nyårsdagen blir man sur hela året. (Se inte nyheterna på TV 4 när Stefan Löfven är med det första ni gör den 1/1. Lova det!)

Är man glad den första januari är man glad hela året. (Läs därför universums bästa blogg ideell kulturkamp på nyårsdagen. Lova det!) http://www.ideellkulturkamp.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s