Asatro och reklam går det ihop?

Asatro och reklam går det ihop? Ja det började som en tankelek att hur skulle reklam för asatron eller om man nu hellre vill kalla den nyhedendom ska se ut. Och de ”affischer” som lagts upp är väl någon slags sätt att fånga intresse för asatron som religion. Problemet är ju att asatron sällan missionerar, och ärligt, har vi inte alla stött på irriterande kristna som står i gatuhörn och bjäbbar eller ringer på dörren när vi lagar mat eller står i duschen? Inte blir man gladare av det, så att försöka fånga folks intresse med en sådan taktik är nog dömd att misslyckas.

Men som tryck på en t-tröja kan de kanske göra nytta?

Synpunkter tas gärna emot samt förslag hur en ”affisch” borde se ut.

2 kommentarer på “Asatro och reklam går det ihop?

 1. Hemfront skriver:

  Tryck på tröja vore väl helt i sin ordning tycker jag. Nog kan det behövas lite propaganda för att få den hedniska tron respekterad och känd. Men missionerande… nej. Var gränsen går är inte så lätt att säga.

  • Henrik skriver:

   Den som inte syns finns inte! Vill man vara en del av samhället och erkännas av samhället måste man synas. Asatron respekteras mer nu när en helgedom ska byggas på Island än innan. Vill man få status som ”riktig” religion måste man fastna i folks medvetande.

   Mission är nog skäligen meningslöst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s