Konstnärer del XIII Frank Frazetta

Konstnärer del XIII Frank Frazetta

Frank Frazetta, föddes 9 februari 1928 i Brooklyn, New York, och såg döden 10 maj 2010 i Fort Myers, Florida, USA. Frazetta började som så många andra som är konstnärligt intresserade rita och teckna i barnåren och redan som sextonåring började han försörja sig på sin konst. En nästan oräknelig produktion av omslag till böcker, serietidningar och LP-skivor gjordes, men även arbeten till filmindustrin. Frank Frazetta gifte sig med Elenor Kelly som ofta blev avporträtterad, även på skoj lät ibland hennes make måla in sig själv i de målningar och i ett verk är han målad som kentaur och hon ridande på hans rygg. Fru Frazetta var ofta den som skötte makens ekonomi och tog hand om den affärsmässiga delen av beställningarna som kom in. Mycket av illustrationerna är inom genre som fantasy, skräck och science fiction. Många av damerna som Frazetta målade fick ganska väl tilltagna sättesmuskler…

På ålderns höst drabbades Frazetta av en hjärnblödning och blev mer eller mindre lam i högerhanden, men han tränade upp sin vänsterhand och kunde måla och illutsera i princip lika bra sim innan. En lekman kan nog inte se skillnaden mellan höger och vänsterhands målningarna.

ff1

ff2

ff3

ff4

ff5

ff6

ff7ff8ff9

ff10

ff11

ff12

ff13

ff14

ff15

ff16

ff17

ff18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s