”De stupades dag”

”Pingst. Rörlig helg som är till minne av att Jesus lärjungar uppfylldes av helige ande och fick order om att börja missionera.

Kan vara mellan 13 maj och senast 10 juni. Namnet kommer från grekiskan pentekosté som betyder den femtionde. Nu är det femtio dagar efter påsk. Lek och dans förstås. Flickor kunde utses som pingstbrudar men sådant var inte alltid så populärt av prästerna. Pingst är fortfarande en tid för förlovningar och bröllop. Kyckling är en maträtt som förknippas med just pingst.

Pingsten är tre dagar. Pingstafton, pingstdagen och annandag pingst. Sista dagen är sedan 2004 inte en röd dag längre utan den blev vanlig dag men istället blev sjätte juni, nationaldagen helg.

Det är något som en hedning borde vara glad åt.

Nyhedniskt förslag. Sänd de hedniska makterna en tanke. Man kan ju också tänka på alla de hedningar som dödats av kristna som försökt tvinga över dem till kristendomen.”

Följande är från skriften ”Vår och blot”. Men alla hedningar, borde vi inte ha en dag till åminnelse för alla hedningar som dödats av de kristna. Inte vara de som de kristna försökte tvångsdöpa utan all de hedningar som dödats av kristna? Samt folk som brännts för häxeri och trolldom.  En ny hednisk dag, ”de stupades dag” passar utmärkt att uppmärksamma när de kristna har sin pingts. Det är ju vid pingst som de kristna får för sig att de ska på ett eller annat sätt tvinga över folk till sin tro.

Vila i frid alla hedningar  som mördats i vite Krists namn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s