Hlin från Ukraina

Sommarens sista dag blir en glädjens dag. Idag kom en staty föreställande asynjan Hlin från Ukraina. Må Hlin värna Ukraina som lider svårt nu när den kristne presidenten i Ryssland försöker bomba sönder denna blågula nation! Genom att köpa hednisk konst från Ukraina stöder föreningen vårt broderland!

Hell Hlin!

Dikt: Må han prisas!

Ja må han efter
väl utfört värv,
prisas i Baldersriket
det kommande,
det underbara land
där de trofasta
glammar och gläds
i Gimles salar.
Ty inget av detta
skola komma
om inte Grids son
sätter skon i gapet
på Jörmungands broder.
Mycket ansvar vilar på
Vidars axlar,
stort är hans ansvar,
så därför hoppas vi alla
att han prisas i Baldersriket
efter väl utfört värv.
Må han prisas!

Några rader om Vidar sista augusti 2023 ayps.

Den sista dagen av augusti och därmed den sista dagen på sommaren är namnet i almanackan Vidar. Ja Arvid har också namnsdag men vi hedningar tycker nog Vidar är det mest intressanta namnet. Vidar är Oden son som hämnas sin far vid ragnarök och kommer vara med i det nya riket, i den nya tidsåldern där Balder härskar.

Nu stundar hösten och med den kommer mörkare tider. Men efter de möka tiderna kommer ljuset. När Vidar besegrat den mörka makten symboliserad av Fenrir kommer ljuset, det vill säga Balder åter. De sista hedningarna innan kristendomen kom dyrkade Vidar, de insåg att det skulle komma mörka och dystra tider men att dessa inte skulle vara för alltid. Vi som tror på Vidar idag vet att bättre tider kommer.

När Vidar besegrat Fenrisulven kommer nya goda tider. Prisa och hylla Vidar!

Hädelse att kritisera asatron?

Det har den sista tiden debatterats att det ska vara förbudet att kritisera religion. Bra för det betyder att asatron inte får kritiseras! Ingenting hindrar att asatroende i religionens namn kritiserar Jesus och Muhammed ty dessa är andra namn på Fenrisulven och Midgårdsormen!

Syn från Ukraina

En glädjens dag. En statyett från Ukraina föreställande asynjan syn anlände i dag.

Ett sätt att stödja Ukraina är ju att köpa produkter från detta land. Öl från Ukraina dracks till gudinnas ära och må Syn neka Putin och hans lakejer seger i kriget! Hell Syn!